+31 (0) 343 475 092

Aanpassingen drinkwaterinstallatie

Aanpassingen drinkwaterinstallatie
Geheel vrijblijvend!
contact opnemen

Veilig drinkwater

In Nederland rekenen we op veilig drinkwater. En dat is niet zonder reden. De meeste van onze drinkwaterinstallaties zijn prima aangelegd én onderhouden en zijn hierdoor volkomen veilig

Aanpassingen aan de drinkwaterinstallatie
De meeste van onze drinkwaterinstallaties zijn prima aangelegd én onderhouden en zijn volkomen veilig. Toch zijn er situaties denkbaar waarin installatieaanpassingen gewenst zijn. Bijvoorbeeld wanneer installaties verouderd zijn of wanneer de functie van een gebouw verandert (denk aan de vele kantoorpanden in de Randstad die in de afgelopen jaren getransformeerd zijn tot studenten- en starterswoningen). Maar ook wanneer delen van de installatie minder tot niet worden gebruikt zijn installatieaanpassingen nodig. Zo voorkomen we dat legionella of andere micro-organismen de kans krijgen zich te ontwikkelen in deze niet gebruikte leidingdelen en ongebruikte tappunten. Daarnaast zorgen we met installatieaanpassingen dat de hoeveelheid beheersmaatregelen én de bijbehorende kosten beperkt blijven.

Van risicoanalyse tot installatieaanpassingen en periodiek beheer
Met goed beheer voorkomen we besmettingen met legionella en andere bacteriën, virussen en schimmels. Het stappenplan van Aquaservice Nederland:

  1. middels een risicoanalyse brengen we in kaart of de drinkwaterinstallatie voldoet aan wettelijke eisen
  2. op basis van de bevindingen maken we een beheersplan
  3. we verzorgen eventuele installatieaanpassingen, voeren keerklepcontroles uit en nemen watermonsters
  4. desgewenst kun je ook de periodieke beheersmaatregelen aan Aquaservice Nederland uit handen geven. Wij nemen contact op zodra het tijd is voor de volgende controle. Zo heb jij er geen omkijken naar.

Voorkom onveilige situaties
Zorg voor legionellapreventie met een optimaal werkende drinkwaterinstallatie. Laat de installatie en de daarin aangebrachte beveiligingen periodiek controleren en waar nodig aanpassen door het team van Aquaservice Nederland! Vanzelfsprekend vallen ook de monstername en laboratoriumanalyse onder onze expertise. Een overzichtelijk rapport geeft na elke controle inzicht in alle meetgegevens.

Alles onder een dak
Waar andere partijen vaak ofwel het uitvoeren van risicoanalyses en het opstellen van beheersplannen ofwel het installatiewerk, installatieaanpassingen en het uitvoeren van de beheersmaatregelen voor hun rekening nemen, krijg je bij Aquaservice Nederland het hele pakket. Zo heb je één aanspreekpunt en ben je zeker van goed advies én vakkundige uitvoering van installatieaanpassingen en beheersmaatregelen. Het spreekt voor zich dat we volledig op de hoogte zijn van de nieuwe NEN 1006, de Nederlandse norm voor leidingwaterinstallaties. Ga voor veilig drinkwater. Laat ook installatieaanpassingen over aan Aquaservice Nederland. We controleren, repareren en monitoren jouw drinkwaterinstallatie zodat je zeker bent van veilig drinkwater.

contact opnemen
neem vrijblijvend contact met ons op
geheel vrijblijvend!
Velden met een * zijn verplicht
+31 (0) 343 475 092