+31 (0) 343 475 092

Advies en beheer drinkwaterinstallaties

Advies en beheer drinkwaterinstallaties
Geheel vrijblijvend!
contact opnemen

Advies en beheer drinkwaterinstallaties

Aquaservice Nederland heeft de ambitie vooral proactief te zijn inzake de veiligheid van drinkwaterinstallaties. Met het neerleggen van een gedetailleerd beheersplan en het vakkundig uitvoeren van de daaruit voorvloeiende maatregelen beogen we besmettingen met legionella en andere bacteriën, virussen en schimmels te allen tijde te voorkomen. Aquaservice Nederland is jouw partij voor advies en beheer!

Advies en beheer drinkwaterinstallaties
Aquaservice Nederland heeft de ambitie vooral proactief te zijn inzake de veiligheid van drinkwaterinstallaties. Met het neerleggen van een gedetailleerd beheersplan en het vakkundig uitvoeren van de daaruit voorvloeiende maatregelen beogen we besmettingen met legionella en andere bacteriën, virussen en schimmels te allen tijde te voorkomen. Aquaservice Nederland is jouw partij voor advies en beheer! Ons stappenplan bestaat uit een analyserend en adviserend gedeelte en een deel met focus op beheer:

  1. middels een risicoanalyse brengen we in kaart of de drinkwaterinstallatie voldoet aan wettelijke eisen
  2. op basis van de bevindingen maken we een beheersplan en geven we advies
  3. we verzorgen eventuele installatieaanpassingen en voeren keerklepcontroles uit en nemen watermonsters
  4. desgewenst nemen we de periodieke beheersmaatregelen mee in onze planning

De werkwijze van Aquaservice Nederland is redelijk uniek te noemen. Andere partijen specialiseren zich doorgaans in ofwel het adviesgedeelte ofwel de uitvoering van aanpassingen en beheersmaatregelen. Bij Aquaservice Nederland kun je terecht voor advies én beheer. Zo heb je één aanspreekpunt en ben je zeker van goed advies, vakkundige uitvoering van installatieaanpassingen en beheersmaatregelen. Zoals gezegd is Aquaservice Nederland een proactieve partij. We sturen je derhalve elk jaar een herinnering inzake de keerklepcontrole en monsternames. Zo heb jij geen omkijken naar het beheer van jouw drinkwaterinstallatie.

Snel handelen bij besmetting
Natuurlijk zijn wij ook de aangewezen partij wanneer er een legionellabesmetting heeft plaatsgevonden. Wanneer er een besmetting is geconstateerd is het zaak snel te schakelen zodat we de installatie binnen een paar uur veilig kunnen stellen. Dat doen we door delen van de installatie af te sluiten, door onder meer het plaatsen van douchefilters en direct daarna de installatie te reinigen. Onze speciaal voor desinfectie van drinkwaterinstallaties ingerichte vrachtwagen stelt ons in staat snel een veilige situatie te creëren. Dat doen we middels reiniging met lucht (waarbij we gecomprimeerde luchtbellen in de waterleiding blazen), middels thermische desinfectie (doorspoelen met water met een temperatuur tot 90°C) of chemische reiniging of desinfectie (waarbij ongewenste micro-organismen gedood worden en tevens de sedimentlaag en biofilm in de waterleiding worden verwijderd), afhankelijk van de aard van de besmetting. Je kunt binnen een paar uur weer volledig gebruik maken van de drinkwaterinstallatie. Laat advies en beheer inzake de drinkwaterinstallaties over aan Aquaservice Nederland. We controleren, repareren en monitoren jouw drinkwaterinstallatie zodat je zeker bent van veilig drinkwater.

contact opnemen
neem vrijblijvend contact met ons op
geheel vrijblijvend!
Velden met een * zijn verplicht
+31 (0) 343 475 092