+31 (0) 343 475 092

Drinkwaterinstallatie

Drinkwaterinstallatie
Geheel vrijblijvend!
contact opnemen

Aquaservice Nederland draagt zorg voor een veilige en hygiƫnische drinkwaterinstallatie.

Water. Geen mens, dier of plant kan zonder. Het water dat we binnenkrijgen moet dan ook afkomstig zijn uit een veilige en hygiënische drinkwaterinstallatie. Hoe staat het met de conditie van uw drinkwaterinstallatie? Bcool is proactief op het gebied van drinkwaterveiligheid. Ons doel? Vanuit een gedetailleerd beheersplan besmettingen met legionella, virussen en schimmels voorkomen. 

Wat komt er kijken bij het beheer van een drinkwaterinstallatie?

Als eigenaar van een drinkwaterinstallatie bent u verantwoordelijk voor veilig, gezond en smakelijk drinkwater. Daarnaast moet de installatie voldoen aan de Drinkwaterwet en het onderliggende Drinkwaterbesluit. Dit houdt in dat uw drinkwaterinstallatie conform de NEN 1006-norm ontworpen, aangelegd en gerepareerd moet worden. 

Installatie drinkwaterinstallatie - hoe pakt u dat aan?

Bij de aanleg van een drinkwaterinstallatie wordt NEN 1006 als norm aangehouden. Deze norm is al jaren onderdeel van het Bouwbesluit. De NEN 1006-norm bevat algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties. Door deze voorschriften aan te houden, weet u zeker dat er gezond en veilig drinkwater uit de leidingen komt. 

Beheer drinkwaterinstallatie - stel een beheersplan op

Om uw drinkwaterinstallatie optimaal te laten functioneren, is een beheersplan van groot belang. Het beheersplan geeft inzicht in de benodigde beheersmaatregelen - en wijst de verantwoordelijke medewerkers en/of externe partijen aan. Hulp nodig bij het opstellen van een legionella beheersplan? Aquaservice Nederland Waterservice helpt u graag verder. 

Controle drinkwaterinstallatie - wat komt daarbij kijken?

Als uw drinkwaterinstallatie al enige tijd in gebruik is, staat of valt de drinkwaterveiligheid bij regelmatige controle. Een BRL 1060-gecertificeerd bedrijf zoals Aquaservice Nederland kan drinkwatermonsters nemen, temperatuurmetingen uitvoeren, tappunten doorspoelen en de keerklepcontrole uitvoeren. De resultaten van de risicoanalyse en de bijbehorende actiepunten koppelen wij vervolgens aan u terug. 

Onderhoud drinkwaterinstallatie - wat is er nodig?

Uit een risicoanalyse kunnen ook (eenmalige) aanpassingen voortkomen. Denk aan aanpassingen aan dode leidingstukken, delen aan het leidingwerk waar weinig doorstroming plaatsvindt of leidingwerk dat te dicht langs warmtebronnen loopt. Op basis van de risicoanalyse bespreken wij dit met u. 

Reiniging drinkwaterinstallatie - dit zijn de mogelijkheden

Om zeker te zijn van veilig drinkwater, is regelmatige reiniging en desinfectie geen overbodige luxe. Aquaservice Nederland kan uw drinkwaterinstallatie thermisch, chemisch of met een combinatie van water en lucht reinigen en desinfecteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer over reiniging en desinfectie

Advies drinkwaterinstallatie - Aquaservice Nederland helpt u verder

Veilig drinkwater, daar doen we het voor. Behoefte aan advies op maat als het aankomt op uw drinkwaterinstallatie? Neem gerust contact met ons op

contact opnemen
neem vrijblijvend contact met ons op
geheel vrijblijvend!
Velden met een * zijn verplicht
+31 (0) 343 475 092