+31 (0) 343 475 092

Legionellapreventie

Legionellapreventie
Geheel vrijblijvend!
contact opnemen

Legionellapreventie

De eigenaar van een drinkwaterinstallatie heeft zorgplicht. Dat betekent dat de eigenaar de verplichting heeft om gebruikers van het pand te beschermen tegen besmetting met de legionellabacterie. De wettelijke afspraken inzake legionellapreventie zijn vastgelegd in het Drinkwaterbesluit, in de NEN 1006 -Algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties, in de BRL 6010 en in de regeling legionellapreventie. Deze normen hebben tot doel dat iedereen in Nederland veilig drinkwater uit de kraan kan nuttigen, met schoon water zijn tanden kan poetsen en onbezorgd kan douchen. Vanzelfsprekend heeft Aquaservice Nederland alles in huis om de voorschriften van NEN 1006 waar te maken.
Wanneer kunnen we u gaan helpen met de legionellapreventie?

Legionellapreventie

We doen er alles aan om legionella voorgoed te verbannen.

Onze directeur Rob van Henten zit in de werkgroep legionellapreventie van ENVAQUA, de Nederlandse brancheorganisatie voor leveranciers en producenten van milieu- en watertechnologie. 

Onze werkwijze voor legionellapreventie

Aquaservice Nederland realiseert optimaal functionerende drinkwaterinstallaties. We analyseren en zorgen indien gewenst ook voor reparatie en het (periodiek) uitvoeren van beheersmaatregelen, alles voor de preventie van legionella. Dat is legionellapreventie in optima forma. 

De legionella risicoanalyse

Legionellapreventie bedrijven doen er alles aan om van legionella af te komen. Maar de legionellapreventie van Aquaservice gaat nog net een stapje verder: middels een risicoanalyse creëren we een volledig beeld van de staat van de drinkwaterinstallatie en brengen we eventuele pijnpunten in kaart. Wanneer we onvolkomenheden of ronduit gevaarlijke aspecten constateren brengen we onze relatie direct op de hoogte en zorgen we voor de benodigde aanpassing ter preventie van een legionellabesmetting. Onze bevindingen en onze legionellapreventie maatregelen leggen we vast in een op maat gemaakt legionella beheersplan. Kortom: legionellapreventie begint bij Aquaservice Nederland.

Legionellapreventie- en behandeling - wat kunt u doen?

Het liefst wil je legionella natuurlijk voorkomen. Dit begint bij legionellapreventie. Lukt dit niet en is er legionella geconstateerd in uw drinkwaterinstallatie? Dan kunt u Aquaservice Nederland inschakelen voor de reiniging en desinfectie van uw leidingen. Legionella behandelen kan zowel thermisch, chemisch als met een combinatie van water en lucht. Samen gaan we de strijd aan tegen legionella. Lees meer over reiniging en desinfectie
Neem ook gerust contact met ons op over onze aanpak van legionellapreventie.

Aanpassingen aan drinkwaterinstallatie

In veel gevallen voldoet een eenvoudige aanpassing aan de drinkwaterinstallatie voor de preventie van legionella. Denk aan aanpassingen aan dode leidingstukken, delen in het leidingwerk waar niet of nauwelijks doorstroming plaatsvindt of aan leidingwerk dat te dicht langs warmtebronnen loopt. Ook de beveiligingen in het leidingwerk, de keerkleppen, worden volledig nagelopen en waar nodig vervangen. 

Periodieke maatregelen voor legionellapreventie

Wanneer aanpassingen aan het leidingwerk niet mogelijk zijn, bijvoorbeeld wanneer het leidingwerk in beton is gestort, zijn periodieke maatregelen ter preventie van legionella aan te raden. Aquaservice Nederland is expert in het uitvoeren van periodieke legionellapreventie middels legionella beheersmaatregelen.

Legionellapreventie voorkomt onveilige situaties

Zorg voor legionellapreventie met een optimaal werkende drinkwaterinstallatie, laat deze periodiek controleren door het team van Aquaservice Nederland! Vanzelfsprekend vallen ook de monstername en laboratoriumanalyse onder onze expertise. Een overzichtelijk rapport geeft na elke controle inzicht in alle meetgegevens. Zo kun je het voorkomen van legionella perfect in beeld houden.

Legionella monstername - zo werkt het

Een legionella test uitvoeren in uw drinkwaterinstallatie? Dat begint bij legionella monstername. Aquaservice Nederland is BRL 1060-gecertificeerd. Dit houdt in dat wij volgens de regelgeving van legionellapreventie uw drinkwaterinstallatie kunnen en mogen testen. Bevat het watermonster meer dan 100 kolonievormende eenheden per liter (kve/l)? Dan moet u maatregelen nemen. Als de overschrijding boven de 1.000 kve/l uitkomt, bent u verplicht dit te melden aan de Inspectie Leefomgeving en Transport. 

Laat de legionellapreventie over aan Aquaservice Nederland. We controleren, repareren en monitoren uw drinkwaterinstallatie zodat u zeker bent van veilig drinkwater.

contact opnemen
neem vrijblijvend contact met ons op
geheel vrijblijvend!
Velden met een * zijn verplicht
+31 (0) 343 475 092